Ruunaan retkeilykeskus

Ruunaan retkeilykeskus sijaitsee Lieksassa Ruunaan retkeilyalueen keskellä Lieksanjoen rannalla, lähellä Venäjän rajaa, aivan Neitikosken partaalla. Lieksanjoki alkaa Venäjältä Lieksanjärvestä ja laskee Pieliseen. Ruunaalla siihen liittyy Tuulijoki joka alkaa Venäjän Tuulijärvestä.

Ruunaan koskialueella on 7 koskea 16 km matkalla. Neitikoski on koskialueen keskellä ja tunnettu "stopparistaan," jossa koskimelojat taituroivat lähes päivittäin. Yläpuolella on Paasikoski ja Haapavitja, alapuolella Kattila-, Murroo- ja Siikakosket. Melontaan ja kanoottivaelluksiin löytyy runsaasti eri tasoisia vesireittejä ja koskia.

Ruunaan alueella elää karhu, susi, ahma, ilves, metsäpeura, majava ja saukko sekä muita tavallisempia metsän ja vesistöjen eläimiä sekä runsaasti eri lintulajeja.

Retkeilyalueella on 53 km hyvin merkittyjä ja varustettuja (30 laavua tai nuotiopaikkaa polttopuineen) vaelluspolkuja ympäri koskialuetta. Joen yli on riippusillat Haapavitjan ja Siikakosken yli. Polut liittyvät maakunnalliseen Karhunpolku-reitistöön. (Patvinsuo-Ruunaa-Kuhmo 143 km).

Neitikoskella voit viettää todellisen elämysloman mihin vuodenaikaan tahansa, nauttia luonnosta ja luonnonrauhasta tai monipuolista aktiviteeteista. Voit retkeillä, kalastaa, meloa, laskea koskia, metsästää, kerätä marjoja tai sieniä, vaeltaa - talvella myös lumikenkäillä, hiihtää, moottorikelkkailla, pilkkiä tai järjestää onnistuneen kokouksen ja juhlan kaikilla palveluilla.

Järjestämme kalastusmatkoja Venäjän Karjalan lohijoille ja Ääniselle. Nyt voit yhdistää kalastusmatkaan Karjalan kylät ja luostarit, Kizhin kirkot ja sotahistorian.

Ruunaan esittelyvideoita

 Melontavideo (venäjäksi), kuvaaja Grigori Ergin

Hirvi-ja karhujahdit

Eräpaimen Vehmersalmella järjestää hirvijahteja Savossa ja karhujahteja Venäjällä.